Ilma-vesilämpöpumput

Bosch IVLP - Lämpötehdas

Bosch ja Daikin Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Sillä voidaan lämmittää myös lämmin käyttövesi energiatehokkaasta kaikkina vuoden aikoina.

Ilmavesilämpöpumput soveltuvat niin uusiin kuin myös vanhoihin taloihin. Lämmitysjärjestelmän saneerauksessa ilmavesilämpöpumpulla voidaan korvata vanha lämmitysjärjestelmä, tai se voidaan asentaa jo olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle.

Investointina ilmavesilämpöpumppu on maalämpöön verrattuna hankintahinnaltaan hieman edullisempi vaihtoehto. Ilmavesilämpöpumppu on optimaalinen valinta, kun maalämpökaivolle tai lämmönkeruupiirille tarvittava tila tai maaperä asettaa rajoitteita.

Daikin ilma-vesilämpöpumput Lämpötehtaalta

Ilma-vesilämpöpumpulla voidaan hoitaa koko talon lämmitystarve, mutta se tarvitsee kylmimpiä aikoja varten varajärjestelmän. Ilma-vesilämpöpumppu toimii samalla periaatteella kuin muutkin lämpöpumput. Siinä on kaksi lämmönvaihdinta: höyrystin ja lauhdutin. Ulkolämpötilan laskiessa ilma-vesilämpöpumpulla saatava lämmitysenergian määrä laskee ja aivan kovimmilla pakkasilla (noin -20°C) sillä ei voida kattaa talon lämmitystarvetta.

Ilmavesilämpöpumppu on kannattava investointi. Järjestelmän tuottaman edullisen energian ansiota takaisinmaksu öljy- ja sähkölämmitteisissä kotitalouksissa on noin 5-7 vuotta. Energiansäästö alkaa heti järjestelmän käyttöönottamisesta.

Lämpötehdas on Bosch ja Daikin Ilma-vesilämpöpumppujen jälleemyyyjä ja asennusliike.

Kysy päivän tarjous >>